Om Webbplatsen

Hemsidan www.karolinska.se är Karolinska Universitetssjukhusets officiella webbplats. Här vänder vi oss främst till patienter och närstående, men också till vårdgivare, arbetssökande och andra som vill veta mer om sjukhuset.

Ingångarna i huvudmenyn

  • För patienter

Alla våra mottagningar och avdelningar har en egen sida på webbplatsen som vänder sig till patienter och närstående. Där finns kontaktuppgifter och information om det som en patient behöver tänka på inför, under och efter sitt besök hos oss samt beskrivningar av de undersökningar och behandlingar vi utför.

  • För vårdgivare

För vårdgivare finns kontaktuppgifter till alla kliniker, information för den som ska remittera till oss samt beskrivningar av ett urval av våra vårdprogram. För den som är kund hos Karolinska Universitetslaboratoriet finns bland annat anvisningar och instruktioner för hur prover ska tas, paketeras och skickas till oss.

  • Om oss

Här hittar du information om Karolinska Universitetssjukhuset. Vår organisation, fakta om sjukhuset, kontaktuppgifter, varumärke och grafisk profil, jobba på Karolinska, miljö och hållbarhet, utveckling och innovation, forskning och utbildning.

  • Översätt - translate - hemsidan på andra språk

För patienter i Sverige som inte kan svenska erbjuder vi funktionen Google translate som ger besökaren möjlighet att översätta innehåll på webbplatsen till ett annat språk. Vi kan inte garantera att översättningarna som Google translate gör är helt korrekta.

  • Karolinska Unviversity Hospital

Karolinska Universitetssjukhuset har även en internationell hemsida. Den riktar sig till intressenter globalt. 

Tillgänglighet på karolinska.se

Vi arbetar för att www.karolinska.se ska vara en tillänglig webbplats för alla oavsett personens funktionsuppsättning. Därför har ett stort arbete gjorts för att den underliggande html-koden ska fungera så bra som möjligt för så kallade talsyntes-program.

Vi utbildar också kontinuerligt våra webbskribenter i att skriva tillgängliga texter så att så många som möjligt kan ta till sig innehållet. Vi jobbar med att skriva bra alt-texter till bilder, att ange tydliga länktitlar och är noga med att rubriker med mera formateras på ett korrekt sätt.

Vi tillåter inte flash-animationer eller några andra funktioner som blir svårlästa för ett talsyntes-program.

Vi har valt att inte använda en egen uppläsning av webbplatsen, eftersom många personer med synnedsättning har egna talsyntes-program som har betydligt mer avancerade funktioner för detta.

Öka läsbarheten

Om du tycker att bilderna och bokstäverna är för små, kan du förstora webbsidan med hjälp av tangentbordet

  • Förstora: Håll ned knappen "Ctrl" och tryck samtidigt på knappen "+" (plus) för att öka storleken.
  • Förminska: Om du vill minska storleken på bokstäverna igen, håll ned knappen "Ctrl" och knappen "- " (minus).Återställ till standard: Tryck Ctrl och 0 (noll)

Under inställningarna i din webbläsare (till exempel Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome) kan du bland annat anpassa färger och kontraster för att öka läsbarheten för just dig.

Förvaltning och utveckling

Webbplatsen förvaltas och utvecklas av Webbsektionen på Karolinska Universitetssjukhusets Kommunikationsavdelning tillsammans med de webbredaktörer som arbetar inom sjukhusets verksamheter.

I sidfoten på varje sida står vem som är ansvarig för att uppdatera informationen på sidan (webbredaktör) samt vem som är ansvarig för innehållet i texten (granskare). Har du frågor som gäller en specifik sida kan du lätt mejla webbredaktören genom att klicka på personens namn (då öppnar/föreslår din webbläsare att öppna din mejlklient).

Kontakta oss om du har frågor om webbplatsen