Mottagning Medicinsk psykologi Solna

Adress och öppettider

Kontaktinformationen gäller för både Mottagning Medicinsk psykologi i Solna och i Huddinge

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Telefon och telefontider

08-123 779 69

Telefontider idag

08:00 - 13:00

Fler telefontider:
  • Måndag - Torsdag 08:00 - 14:00
  • Fredag 08:00 - 13:00

Appen "Alltid öppet"

Kontakta oss gärna via Alltid öppet. Vi erbjuder:

  • Videomöte
  • Kallelse till vård
  • Att lämna återbud
  • Meddelande om önskan av ombokning

Det är mycket viktigt att när du får en kallelse i din mobil att du öppnar upp den så att vi kan se att du mottagit den. Om så inte sker måste vi även skicka en kallelse via post till dig.

 

Läs mer om hur du laddar ner och använder "Alltid öppet"

Mottagning Medicinsk psykologi erbjuder psykologisk bedömning, behandling och stöd till barn, ungdomar och vuxna som behandlas för somatisk sjukdom på Karolinska universitetssjukhuset samt deras anhöriga.

Du är välkommen att inkomma med remiss/egenremiss om nedanstående gäller för dig: 


- Du har en somatisk sjukdom/skada som aktivt behandlas eller följs i närtid vid Karolinska Universitetssjukhuset. 
 
- Dina svårigheter är tydligt kopplade till dina somatiska symtomen eller behandling. 
 
- Du är i behov av en avgränsad psykologisk behandling. 
 

Ditt besök

Våra undersökningar och behandlingar

Psykologisk behandling


Du som fått en kallelse till oss för psykologisk behandling kommer att träffa en psykolog som är specialiserad på att förstå psykologiska reaktioner vid kroppslig sjukdom och funktionshinder.

Du och din psykolog bestämmer tillsammans behandlingsmetod utifrån ditt enskilda behov.

Om du har psykologiska reaktioner som inte har med sjukdom eller skada att göra så hänvisar vi dig att kontakta din vårdcentral eller den psykiatriska öppenvården. Adresser och telefonnummer finns på 1177 Vårdguiden. 

Neuropsykologisk utredning barn

Inom Neuropsykologi barn vid Karolinska Universitetssjukhuset arbetar psykologer med särskild kunskap om neurologiska tillstånd och dess inverkan på funktion och mående. Vi arbetar med att bedöma barns kognitiva styrkor och svårigheter och deras betydelse för inlärningsförmåga, beteende och sätt att fungera i vardagen. Neuropsykologen gör också bedömningar av barns sociala och adaptiva förmågor och gör överväganden kring neuropsykiatrisk diagnostik vid samtidigt somatiskt tillstånd. Med hjälp av tester, observationer och samtal med barnet och föräldrar kan neuropsykologen bilda sig en uppfattning om hur barnet mår och fungerar. Information från skola och andra aktörer samlas in vid behov och i samtyckte med föräldrar. Utredningen återkopplas till föräldrar och i förekommande fall förskola eller skola samt barnet utifrån dess ålder.

Neuropsykologi barn öppenvård

Neuropsykologi barn öppenvård utför neuropsykologisk screening, bedömning och utredning av barn upp till och med 18 år. Företrädesvis patienter från teman och funktion på Karolinska universitetssjukhuset, där underliggande somatiskt tillstånd motiverar bedömning av neuropsykologisk funktion.

ADHD-utredningar görs inom psykiatrisk öppenvård via neuropsykiatriska diagnosteam. ADHD- och autismutredningar hos barn görs inom Barn- och Ungdoms Psykiatrins (BUP) öppenvård. Se 1177 Vårdguiden.

Utredningar inom Tema barn

Barnneuropsykologerna arbetar inom flera team med olika uppdrag inom Tema Barn, Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset. Nedan finner ni kortfattad information om teamen, för vidare information följ givna länkar.

· KNUT och KNUT epilepsiteam (Kognitiv neurologisk utredning i team) genomför neuropsykologiska utredningar av barn 0-17 år i multiprofessionella team, för funktionsbeskrivningar samt ställningstaganden till utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar. KNUT har också ett epilepsiteam som bedömer och utreder barn och ungdomar med epilepsi.

· Neurorehab-teamet Barn erbjuder neurologiskt inriktad rehabilitering samt utreder och följer upp barn och unga med förvärvad hjärnskada.

· Öppenvårdspsykologerna gör utvecklingsbedömningar av barn i förskoleåldern (0-6 år). Ofta handlar frågorna om generell utvecklingsförsening, intellektuell funktionsnedsättning eller ospecifika utvecklingsavvikelser.

· NEO, uppföljningsprogram – vid två och fem och ett halvt års ålder screenas de barn som fått neonatal vård som nyfödda. Detta sker i enlighet med ett nationellt uppföljningsprogram.

· Övriga placeringar mot avdelning – på metabol, kardiologi och läpp- käk- och gomspalt finns det psykologer som jobbar med utredning, uppföljning och behandling av de barn som får vård via dessa avdelningar.

Sök vård hos oss

Webbredaktör: Kerstin Dencker

Granskare: Mike Kemani , Psykolog

Uppdaterad: