17 maj: Några ord från Patrik

Nyhet

De senaste dagarna har media rapporterat om att det genomförs en granskning av sjukhusledningen till följd av visselblåsningar om intressekonflikter och jäv.

Sjukhusets styrelse har anlitat en extern juristfirma för att genomföra granskningen. Detta är något jag välkomnar, och det är också helt enligt ordinarie rutin för visselblåsarfunktionen. Det är viktigt att alla anmälningar tas på allvar och det är självklart att alla delar av vår organisation kan granskas vid behov.

Corinne Pedroletti  har nu tillträtt som Temachef för Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner. Hon startar därmed sitt uppdrag för att leda och utveckla vård, forskning och utbildning inom temats medicinska enheter, omvårdnadsområden och hälsoprofessioner. Inledningsvis kommer Corinne att lägga särskilt fokus på att förbättra arbetsmiljön inom Medicinsk enhet graviditet och förlossning.

De kommande veckorna inleder jag mina möten med alla medarbetare i sjukhusets teman och funktioner. Först ut är Funktion PMI. Inbjudan med datum och klockslag kommer att skickas ut till alla inom respektive tema och funktion. Jag ser mycket fram emot dessa möten, och som jag nämnt tidigare finns förbättringslådan öppen för den som inte har möjlighet att delta på plats: forbattringsforslag.karolinska@regionstockholm.se.

Tillsammans är vi Karolinska!

Patrik Rossi