Varslet ökar behovet av förändring

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Det finns ingen bra tidpunkt att varsla om uppsägning. När det står klart att ett varsel är nödvändigt är jag dock övertygad om att man ska meddela det så snart som möjligt, så att alla vet.

Det finns ingen bra tidpunkt att varsla om uppsägning. När det står klart att ett varsel är nödvändigt är jag dock övertygad om att man ska meddela det så snart som möjligt, så att alla vet.

Oavsett om man arbetar direkt med patienter eller stödjer dem som gör det är alla på sjukhuset viktiga. Varslet förändrar inte det. Däremot ökar varslet kraven på oss att ifrågasätta och ta bort arbetsuppgifter som inte skapar nytta, att på allvar samarbeta mer och hitta nya lösningar. Kort sagt, att förändra. Vi investerar i nya och bättre stödsystem som gör det möjligt att genomföra förändringar. Men idéerna och kraften att genomdriva dem kommer från alla oss på sjukhuset.

Jag vill tacka er som hört av er om varslet de senaste dagarna. Många har varit kritiska. Alla har uttryckt stort engagemang för vårt sjukhus.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn