Job Image

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i onkologi till Sektion Theranostics Trial Center

Är du specialist i onkologi? Nu finns möjligheten att bli en del av ett innovativt team inom radiofarmaci, dosimetri, nuklearmedicin och onkologi. Hos oss får du unika möjligheter att utvecklas, arbeta med banbrytande teknologier och bidra till livsviktig cancerdiagnostik och behandling. Tillsammans med engagerade kollegor i vår toppmoderna anläggning skapar vi framtidens vård – vill du vara med på resan? Ansök nu och bli en del av vårt team!

Vi erbjuder

Du kommer att ingå i ett multidisciplinärt team med expertis i radiofarmaci, dosimetri, nuklearmedicin och onkologi, alla med stort engagemang för våra patienter. Du kommer att ha goda möjligheter att vidareutveckla dina kunskaper inom dessa fält då vi utvecklar nationella och internationella nätverk för bättre tillgång till radioaktiva läkemedel för cancerdiagnostik och behandling för våra patienter. Vi är ett litet team på ungefär 14 personer där vi jobbar nära, stöttar och hjälper varandra.

Verksamheten bedrivs både i Huddinge och Solna. För våra studier har vi tillgång till en av Europas mest moderna radiofarmacianläggningar för utveckling av nya radiofarmaka, enhetens 10 hybrida utrustningar; 5 PET/CT, 4 SPECT/CT och en PET/MR; samt nyetablerade radionuklidbehandlingsrum.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Inom Medicinsk Enhet (ME) Nuklearmedicin och Sjukhusfysik har vi ansvar för tillverkning av radioaktiva läkemedel, nuklearmedicinska bildgivande diagnostik med PET/SPECT/CT/MR, radionuklidbehandlingar, samt ansvar för medicinsk strålningsfysik och bidrar strålsäkerhetsarbetet vid Karolinska universitetssjukhuset.

Theranostics Trial Center (TTC) är det första centret i Sverige med fokus på kliniska prövningar av nya radioaktiva läkemedel. Du kommer att ha huvudplacering vid TTC och förväntas jobba kliniskt delar av din tid vid något av de onkologiska enheterna inom Tema Cancer. 

Du kommer att huvudsakligen arbeta som prövare med utveckling och genomförande av kliniska prövningar, och kommer via en nära anknytning med Karolinska Comprehensive Cancer Center bidra med identifiering, rekrytering och uppföljning av patienter som deltar i kliniska prövningar. Studier kan drivas av akademiska forskare eller av läkemedelssponsorer. Ett nära akademiskt samarbete finns med forskare på Karolinska Institutet, andra lärosäten liksom med olika läkemedelsbolag. Som en naturlig led i klinisk forskning förväntas du handleda studenter, doktorander och kontinuerligt samverka med olika funktioner inom och utanför sjukhuset.

Tjänsten är site-övergripande och du kommer tillsammans med kollegor vid både Solna och Huddinge vara med och utveckla verksamheten.

Vi söker

Vi söker dig som är intresserad av klinisk forskning och håller dig aktivt uppdaterad om nya utvecklingar inom nuklearmedicin, cancerdiagnostik- och -behandlingar.

Utöver detta söker vi dig som;

  • Är driven, engagerad och har god samarbets- och kommunikationsförmåga.
  • Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.
  • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet- Helhetssyn och vår vision Patienter först – tillsammans skapar vi den bästa vården.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i onkologi
  • Erfarenhet som huvudprövare för kliniska läkemedelsstudier

Meriterande:

  • Erfarenhet med uppstart och genomförande av kliniska studier, gärna erfarenhet av radioaktiva läkemedel
  • God akademisk kompetens, gärna disputerad
  • Egen pågående forskning
  • Erfarenhet inom verksamhetsområdet
  • Erfarenhet av undervisning och handledning av doktorander

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför tillsättning av befattning som innefattar vård av barn och ungdom, kontrolleras den som erbjuds tjänsten mot misstanke- och belastningsregistret. Läs mer om rekryteringsprocessen och om vilka kontroller som utförs på Karolinska här.

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

Här kan du läsa mer om Medicinsk Diagnostik Karolinska.

Här kan du läsa mer om Karolinska Universitetslaboratoriet.

Fackliga representanter

Namn

Läkarföreningen

Telefon
lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se