“Det blir många skratt under varje pass”

Nyhet

Sjuksköterskor är en av de yrkesgrupper som trivs bäst på jobbet. Vi frågade Sara Austern, sjuksköterska på transplantationsavdelningen, varför hon trivs så bra.

Vad gör man på Transplantationsavdelningen?
Patienter kommer hit för att bli transplanterade eller för att bli återinlagda om de fått en komplikation efter transplantation. Det är en väldigt positiv avdelning att arbeta på eftersom att det ofta sker en så stor förbättring hos patienten från det att de skrivs in till det att de kan åka hem.

Hur hamnade du här?
Jag sökte mig först hit för att arbeta extra sommaren innan min examen eftersom jag hade hört så mycket gott om den här avdelningen. Jag tyckte direkt mycket om både personalen och patientgruppen så därför ville jag fortsätta arbeta här när jag tog examen.

Vad innebär ditt jobb?
Jag har tillsammans med en kollega ansvaret för in- och utskrivningar av patienter på avdelningen. Vi ser till att flödet fungerar smidigt, och tar ansvar för rutiner och det dagliga arbetet. Vi fungerar även som mentorer till nya kollegor.

Det låter spännande!
Det är ett utmanande arbete och jag lär mig nya saker varje dag. Mötet med patienten är den mest givande delen av arbetet. Där har vi verkligen möjlighet att lyssna till patienten och göra skillnad.

"Det blir många skratt under varje pass"

Vad är det bästa med din avdelning?
Vi har avancerad vård för patienter i alla åldrar, barn som vuxna, och det tycker jag är fantastiskt roligt. Det gör arbetet varierande och spännande. Många kan tycka att det är svårt att vårda barn men vi har en väldigt bra introduktion till barnvård på vår avdelning.

Du verkar trivas så bra på jobbet!
Ja, en bidragande orsak är vår personalgrupp. Vi har en otrolig sammanhållning där vi stöttar varandra i vått och torrt. Det blir många skratt under varje pass.