Solna Centrum Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning BUMM

Den 22:a december 2017 flyttar Barn och ungdomsmedicinska mottagning i Solna in hos BUMM i Järva

20 oktober 2017, 11:41

Från och med den 22:a december 2017 stänger Astrid Lindgrens barnsjukhus BUMM (Barn och ungdomsmedicinsk mottagning) i Solna Centrum för att tillfälligt flytta till BUMM Järva. Kontrollera adressen i din eller ditt barns kallelse inför besök.

Här finns information om BUMM Järva och hur du hittar hit.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Förnya recept

fler e-tjänster

Ring oss

08-517 786 60

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 10:00
  • Tidsbokning/rådgivning: 08-517 786 60
  • Återbud: 08-517 786 60

Besök oss

Hotellgatan 3, 4 tr, SOLNA

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:30
  • Fredag 08:00 - 12:00

Diagnoser:

Astma och allergi, Fetma

alla

Enures och urinsjukdomar, mag- och tarmsjukdomar.

BUMM är en medicinsk specialistmottagning för barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Här arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor och medicinska sekreterare i team med barnet i fokus. Vår mottagning finns i Solna centrum.

Ni är välkomna till oss på remiss från barnavårdscentral, vårdcentral, skolläkare eller barnsjukhus.

På våra Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, BUMM utreder och behandlar vi barn och ungdomar. Vi har ett kontinuerligt och nära samarbete med kollegor och övriga specialister på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Barn- och ungdomspsykiatri (BUP), barnomsorg, skola, socialtjänst och lokala habiliteringsteam är andra vårdgivare och instanser som vi har nära kontakt med.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen.. På sidan Din vård på Karolinska hittar du allmän information: som service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

Kom 15 minuter före bokat läkarbesök. Ta gärna med BVC-kort eller tillväxtuppgifter från skolhälsovården.

Om tiden inte passar

Om ni behöver boka om eller boka av tiden ska ni göra det så snart som möjligt, dock senast 24 timmar före besöket. Detta gör ni genom att kontakta mottagningen via Mina Vårdkontakter eller på telefon.

Besöket är avgiftsfritt för barn under 18 år, men om ni uteblir eller avbokar försent debiteras besöket utifrån gällande taxa för besök inom specialistvården.

Undvik att använda parfymerade hud- och kroppsvårdsprodukter vid mottagningsbesöket då många av våra patienter har allergier.

LMA-kort och reservnummer

Om barnet saknar svenskt personnummer är det viktigt att ni tar med LMA-kort och barnets reservnummer och visar det vid besöket.

Under besöket

Hos oss kommer du och ditt barn att få träffa olika yrkeskategorier, såsom barnläkare och barnsjuksköterskor som arbetar i team med ditt barns bästa i fokus. Vid behov finns möjlighet att träffa psykolog.

Efter besöket

Har du tagit några prover vid besöket får du svar antingen per brev, med ett telefonsamtal från doktorn eller vid nästa besök på mottagningen.

Uppstår andra frågor är du välkommen att kontakta mottagningen.